Ingrediënten voor 1 Hamburgerbroodje
- 65 gram bloem
- 5 gram gesmolten boter
- 16 gram melk (28 a 29 graden)
- 16 gram water
- 8 gram geklutst ei
- 1,5 gram basterd suiker
- 1,25 gram zout
- 1 gram droge gist
Ingrediënten voor 4 hamburgerbroodjes
- 320 gram bloem
- 20 gram boter
- 80 gram melk
- 80 gram water
- 36 gram geklutst ei (m)
- 8 gram basterdsuiker
- 5 gram zout
- 4 gram droge gist
Ingrediënten voor 8 hamburgerbroodjes
- 640 gram bloem
- 40 gram boter
- 160 gram melk
- 160 gram water
- 72 gram geklutst ei (m)
- 16 gram basterdsuiker
- 10 gram zout
- 8 gram droge gist
Extra
- Voor het bestrijken van de hamburgerbroodjes
- Een medium ei
- 20 gram melk
- 7 gram vloeibare boter
- Bestrooien over hamburgerbroodjes
- ongeveer 1 theelepel Sesamzaadjes per hamburgerbroodje
Eerst voorbereiding
- Doe gist in de kom
- Doe daarna 75 gram bloem in kom
- Mix gist met bloem met een lepel
- (125 gram melk-water mix) 75 gram melk water mix
- 20 minuten laten staan
Tweede voorbereiding
- Doe de ei in gist-bloem-melk-water mix
- Goed roeren
- U doet daarna de suiker erin
- Goed roeren
- Rest van de melk water mix
- Goed roeren
- Hierna doet u de gesmolten boter erin
- Goed roeren
- U verwarmt u oven voor op 30 graden
- U mixt de resterende bloem en zout
- En daarna kneedt u in keukenmachine met deeghaak het hamburderbrood-deeg voor 10 minuten
- U smeert een kom in met zonnebloemolie
- U zet u oven uit
- U haalt het deeg uit de beslagkom van uw keukenmachine en u bolt het deeg op
- Daarna doet u het opgebolde deeg een plastic kom, die u eerder met olie heeft ingesmeerd
- U smeert de bovenkant van de bol in met een beetje olie
- U legt op de deegkom een theedoek
- Met een schone plantenspuit met schoon water bespuit u de theedoek met een beetje water
- U plaatst deegkom met daarin het opgebolde hamburger-brood-deeg in de oven
- U laat het deeg in de oven rijzen voor ongeveer 75 minuten in de oven rijzen in plastic kom met een theedoek erboven op, tot dat hij verdubbeld is in omvang
Derde Voorbereiding
- Op uw bakplaat legt u bakpapier
- U ontgast het deeg en bolt daarna uw hamburgerbroodjes op
- Daarna vormt u het hamburgerbroodje in een plat rondje
- Daarna legt u de toekomstige hamburgerbroodjes op uw bakplaat met bakpapier
- Hierna legt u een theedoek of plasticfolie op uw hamburgerbroodjes
- U laat de hamburgerbroodjes voor ongeveer 60 minuten rijzen, tot ze verdubbeld zijn
Afbakken
- U verwarmt de oven voor op 190 graden
- In een kommetje doet u 1 ei met daarin 20 gram halfvolle melk en 7 gram vloeibare boter (hiermee smeert u later de bovenkant van de hamburgerbroodjes in afbakken stap 3)
- U smeert de toekomstige hamburgerbroodjes ligt in met de ei-boter-melk-mix
- Daarna strooit u op elk hamburgerbroodje wat sesamzaadjes
- U bakt de broodjes af op 190 graden 15 tot 16 graden tot gouden bruin