Baguette & Voordeeg

1 grote stokbroden of 2 kleine dunne stokbroden

Ingrediënten Moederdeeg

  1. 30 gram bloem
  2. 40 gram water
  3. 2 gram verse gist of 1 gram droge gist

Ingrediënten Franse Baguette (1 á 2 stuks)

  1. Moederdeeg 
  2. 160 gram bloem  = 60 gram witte tarwe bloem en 100 gram t55
  3. 80 gram water
  4. Inwas water 20 gram
  5. 4 gram verse gist en 2 gram droge gist
  6. ± 5 tot met 6 gram zout

2 grote stokbroden of 4 kleine dunne stokbroden

Ingrediënten moederdeeg

  1. 60 gram bloem
  2. 80 gram water
  3. 4 gram verse gist of 2 gram droge gist

Ingrediënten  Franse Baguette (2 á 4 stuks)

  1. Moederdeeg
  2. 320 gram bloem
  3. 160 gram water
  4. Inwas water 40 gram 
  5. 8 gram verse gist of 4 gram droge gist
  6. ± 10 tot met 12 gram zout

Voorbereiden 1

  1. Een avond van te voren voordat u het stokbrood gaat maken, maakt u het moederdeeg klat en u zet deze in de koelkast!
  2. U maakt eerst het moederdeeg. U doet de benodigde bloem, water en gist in een kom en roert deze goed door!
  3. U zet deze gedurende nacht in de koelkast afgedekt door plastic folie of een pedaalemmerzak

Voorbereiden 2

De Volgende Dag: Het bereiden van 1 Franse baguette of meer Franse baguette
  1. Een avond van te voren voordat u het stokbrood gaat maken, maakt u het moederdeeg klat en u zet deze in de koelkast!
  2. U maakt eerst het moederdeeg. U doet de benodigde bloem, water en gist in een kom en roert deze goed door!
  3. U zet deze gedurende nacht in de koelkast afgedekt door plastic folie of een pedaalemmerzak
Baguette & Voordeeg Bereiden

 

Online Bakboek

Op deze website staat het online bakboek voor de Thuisbakkers. Tevens kunt u workshops volgen en ook is er een kleine webshop voor bakkersbenodigheden!

Brood & Deeg

Index

Cake & Cupcakes

Index

Chocolade

Index

Koekjes & Snoepjes

Index

Taart & Gebak

Index

Vullingen & Garneringen

Index

Tips & Vervangers

Index

Het Kookboekje

Index

DE THUISBAKKER.NL

De foto's op de pagina www.dethuisbakker.nl zijn auteursrechtelijkt beschermt en mogen niet zonder toestemming verspreid worden buiten de website van www.dethuisbakker.nl!