Biscuitbeslag

Biscuitbeslag

Biscuitbeslag - Inhoud 500 gram - 1x Wilton Easy Layer Loaf Cake

De set bestaat uit meerdere bakvormen, waarvan ik er eentje heb gebruikt! De inhoud van 1x laagjes bakvorm is 500 gram!

Is je bakvorm groter, dan pak je weegschaal en plaats je daarop je bakvorm. Je zet je weegschaal aan en daarna vul je je bakvorm met water. Is de inhoud 1000 gram, dan vermenigdvuldig je onderstaande recept x 2

Voor dit recept gebruik ik 2 medium eieren. Het eigeel is dan meestal 34 gram! Het eiwit weeg ik af na 40 gram

Ingrediënten Biscuitbeslag

  1. 40 gram eiwit
  2. 34 gram eigeel
  3. 40 gram fijne kristalsuiker
  4. 5 gram vanillesuiker
  5. Snufje zout
  6. 32 gram bloem
  7. 8 gram maizena

Materiaal Biscuitbeslag

  1. Keukenmachine met Garde
  2. Staafmixer met dubbele garde of Mixer
  3. Elektrische keukenweegschaal
  4. Kommetjes om de afgewogen ingrediënten in te doen
  5. Zeef
  6. Spatel
  7. Bakvorm
  8. Bakkwast
  9. Oven

1. Voorbereiding Biscuitbeslag

  1. Je pakt alle benodigde ingrediënten en legt deze klaar
  2. Hierna weeg je de benodigde ingrediënten af 
  3. Je scheidt het eiwit van het eigeel
  4. Daarna kwast je bakvorm in met boter
  5. Je zeeft de bloem samen met de maizena 
  6. Als laatste verwarm je oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte

2. Eiwitten Stijfkloppen

  1. Je plaatst de klopgarde in je keukenmachine
  2. Daarna doe je 40 gram eiwit met een snufje zout in de beslagkom
  3. Hierna klop je het eiwit stijf
  4. Als het eiwit bijna stijf is, voeg je beetje bij beetje de suiker toe. Dit doe je tot de afgewogen suiker in zijn geheel is toegevoegd en het eiwit mooi stijf is geklopt

3. Luchtig Kloppen Eigeel

  1. Je doet het eigeel in een kleine beslagkom
  2. Daarna mix het eigeel voor ongeveer 2 minuten met je staafmixer met dubbele garde of je handmixer
Ik gebruik een staafmixer met dubbele garde, omdat mijn rechterpols is vastgezet. Hierdoor heb ik geen polsbeweging meer en kan ik de handmixer niet meer gebruiken! De staafmixer met dubbele garde is dus een goede vervanging!

4. Spatelen

  1. Je doet het geklopte eiwit in kleinere beslagkom, hierdoor kan je het alles makkelijker erdoor heen spatelen 
  2. Als eerste spatel je rustig de losgeklopte eigeel door de stijve eiwit
  3. Daarna spatel je rustig de gezeelfde bloem-maizena mix door bovenstaande mix

5. Afbakken Biscuitbeslag

  1. Je doet het biscuitbeslag in de platte bakvorm
  2. Daarna bak je het biscuitbeslag af in de voorverwarmende oven in 8 minuten 

6. Tips & Weetjes

Tip 1  Eiwit van eigeel scheiden
    • Je breekt het ei voorzicht op de rand van een schaaltje. Hierdoor breekt het schaaltje.
    • Daarna breek je hem voorzichtig door de helft en hierdoor hou je de 2 helften boven het schaaltje en laat het eiwit uit het ei lopen.
    • Het eigeel hou je  op deze manier in de halve dop
    • Van te voren was je de eieren die je in het schaaltje zachtjes gaat gooien.
    • Je gooit zachtjes het ei in het schaaltje.
    • Hierdoor breekt het schaaltje en blijft de eidooier meestal heel.
    • Daarna pak je een ei scheider en een ander schaaltje en je laat het eiwit en het eigeel door ei scheider in het andere schaalje vloeien.
    • Het eiwit vloeit door de gaten van de ei scheider. Hierdoor blijft het eigeel in eischeier liggen en deze doe je in een ander schaaltje
    •  Je legt de ei scheider op een schaaltje.
    • Daarna klop je het ei zachtjes tegen een kasje, bijv. je keukenkastje. Hierdoor breekt het ei iets open.
    • Met je vingers breek je ei door de helft en daarna laat je deze uitvloeien boven de ei scheider.
    • Het eiwit vloeit door de gaten, maar het eigeel blijft achter in de ei scheider
    • Hierna laat je het eiwit vloeien in een schaaltje en het eigeel wat je opgevangen heb je in je handpalm, doe je later in een ander schaaltje als het eiwit helemaal in het andere schaalje is gevloeid
Als je geen ei scheider hebt, dan kan je het eigeel opvangen met je vingers en je handpalm, natuurlijk was je handen goed van te voren.

Tip 2 Eiwit door beslag spatelen

Tip 3
De